Udstillingen 20. august - 18. september


Det er to meget forskellig kunstnere, der udstillede hen over eftersommeren.
Jes Mogensen er uddannet på Kunstakademiets malerskole hos bl.a. Egil Jacobsen og Ejler Bille og på Grafisk Skole hos Palle Nielsen. Han har udstillet i en lang række museer i ind- og udland, bl.a. den censurerede Forårsudstilling på Charlottenborg.
Hans atelier ligger i Sønderborg og han er (man friste til at sige naturligvis...) medlem af Grænselands-udstillingen. Den kan du læse mere om her.
Mogensen udtrykker sig i kraftfulde, ekspressive billeder i stærke farver. Man aner et naturalistisk udgangspunkt, men det er først og fremmest de store penselstrøg og kraftige overlejringer af de stærke farver, der springer i øjnene. Her er temperament og store følelser. På udstillingen viste vi også en række af Jes Mogensens sort/hvide billeder, der på trods af deres dynamik har en roligere næsten kalligrafisk karakter.
Som et mere stilfærdigt modspil til Jes Mogensens dynamiske malerier udstillede den hollandske billedhugger Jitse Sikkema en række af sine skulpturer. Hans udgangspunkt er den menneskelige figur, som balancerer mellem det figurative og non-figurative. De er udført i bronze eller keramik og kan på trods af deres særegne vitalitet næsten virke skrøbelige.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Populære opslag fra denne blog

Udstillingen 5. april - 26. april 2012:

Udstillingen 28. maj - 26. juni