Udstillingen 28. maj - 26. juni


Da Galleri Strædet 9 åbnede døren for maleren Adam Gabriel og keramikeren Sten Børsting, var det en udstilling i international klasse.
Adam Gabriel, der bor og arbejder i Tønder, er uddannet på Kunstakademiet i Rom, og en efterspurgt underviser flere steder i verden. I sommermånederne i år kan man således finde ham på to kurser i Italien.
Han er fascineret af mennesker, og det kommer til udtryk i nogle kraftfulde billeder og skulpturer. Han arbejder primært med oliefarver, men supplere som regel sit naturalistiske udgangspunkt med bl.a. oliekridt, akryl og tusch. Så der er på flere måder mange lag i hans billeder. Måske derfor kronprins Frederik har købt flere af hans billeder.
Du kan se Adams arbejder her.
Sten Børsting har gennem mange år også interesseret sig for lagene i sine arbejder. Han har rejst og arbejdet i store dele af verden, og de oplevelser arbejder han ind i sin keramik. Han har bl.a. opholdt sig i Cairo i flere perioder mellem 1999 og 2007. Derfor kan man eksempelvis finde referencer til ægyptiske døre i flere af hans arbejder.
Sten Børsting brænder mange af sin ting i et elektronisk styret ovn, fordi han på den måde selv kan styre processen. Men han foretrækker lige så ofte rakubrænding. Eller en sodabrænding. Keramikken påvirkes på den måde af sod, røg og smeltet soda. Som han siger: "Man må risikere noget for at få noget!"
Sten Børsting har udstillet mange steder i verden og har bl.a. solgt til Statens Kunstfond og Kunstindustrimuseet i København.
Du kan se hans arbejder her.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Populære opslag fra denne blog

Udstillingen 5. april - 26. april 2012:

Udstillingen 20. august - 18. september