Udstillingen 26. juni - 18. juli 2010:

Man kan trække en linje fra den jyske vestkyst til hovedstaden, når de gælder de tre kunstnere, der udstillede i Galleri Strædet 9. Fra Højer, hvor Jytte Lysgaard har sit keramik- og pottemagerværksted og Lisbeth Kjeldgaard syr sine moderne broderibilleder, til København, hvor tegneren og maleren Niels Vorting huserer.
Niels er uddannet arkitekt, men har i mange år også brugt sit talent på andre ting, bl.a. som plakatkunstner. Han har ligeledes kastet sig over akvarellen og maleriet. Det starter med skitser i naturen, både herhjemme og på rejser i udlandet. Landskaber, bygninger og mennesker bliver bagefter omsat til nye indtryk i hans atelier i København. Niels Vorting's billeder har fundet vej til bl.a. Charlottenborgs Efterårsudstilling og Kunstnernes Efterårsudstilling.

Lisbeth Kelgaard, der oprindelig er uddannet håndarbejdslærer, debuterede på en udstilling i Kunstindustrimuseet, hvor også Dronning Margrethes broderier blev vist. Gennem årene har Lisbeth udviklet sin teknik, så hendes broderier i dag er meget unikke kunstværker. Hun er især inspireret af naturen og anvender mange forskellige teknikker og materialer i sine farvemættede, moderne broderier.

Jytte Lysgaard er uddannet pottemager. Men ud over formfuldendte krus, kopper og tallerkener er hun kendt for sine skåle, fade og bonbonnierer. Hendes keramik er ikke blot en fryd for øjet. Det er rart at røre ved. Hun har udstillet mange steder i Danmark og i udlandet og overrasker gang på gang med nye former, farver og dekorationer, oftest med udgangspunkt i de klassiske former og med håndværkerens sikre sans for det enkle og velafbalancerede.
...................................................................................

Populære opslag fra denne blog

Udstillingen 5. april - 26. april 2012:

Udstillingen 20. august - 18. september

Udstillingen 28. maj - 26. juni